Van de eenvoudige groente bleekselderij kun je de meest heerlijk Celery Juice maken. Het sap is rauw, voedzaam en vers. Puur bleekselderij sap heeft veel bijzondere en helende eigenschappen. Bij het persen van de bleekselderij komen die eigenschappen al helemaal tot leven.

Het sapje is een trend en wij begrijpen maar al te goed waarom dat zo is. Ik begin mijn dag met Celery Juice en zou jou willen aanraden hetzelfde te doen! Dit zijn de 5 super krachtige voordelen van Celery Juice:

Goed voor het darmflora

Als je bleekselderij perst komen er speciale voedingsstoffen vrij, deze stoffen bevorderen de werking van het spijsverteringskanaal. Het werkt een beetje als een mild en natuurlijk laxeermiddel en daarnaast kalmeert het onze zenuwen. Celery Juice verzacht en verkoelt het spijsverteringskanaal, dit is goed tegen ontstekingen in het maag-darmkanaal. Wat perfect is voor iedereen met IBS of de ziekte van Crohn.

Versterkt de botten

Selderij is rijk aan calcium en silicium, deze stoffen helpen beschadigde botten te regenereren en te versterken. Selderij bevat ook veel vitamine K, wat een belangrijke rol speelt in het botmetabolisme en bescherming tegen osteoporose. Het maken van verse rauwe bleekselderij sap is een perfecte manier om van de botversterkende voordelen te plukken. Lekker maken dus!

Zuivert de bloedbaan

Bleekselderij bevat een bepaalde samenstelling, genaamd coumarins, die de activiteit van witte bloedcellen bevordert en daarnaast het vasculaire systeem ondersteunt. Dit helpt de bloedstroom, verlaagt de bloeddruk en zuivert de bloedbaan. Selderij is rijk aan vitamine A, C, ijzer en magnesium. Deze combinatie helpt rode bloedcellen te voeden en weer opnieuw op te bouwen.

Werkt ontgiftend

Celery Juice is hydraterend en alkalisch, waardoor het effectief is voor het in balans houden van de pH-waarde van het lichaam. Dit helpt bij het beschermen van gezonde cellen en het in balans houden van essentiële mineralen niveaus, het verlagen van het risico op hartziekten, het beschermen van de botdichtheid, het verminderen van ontstekingen, het stimuleren van het immuunsysteem en het in stand houden van een gezond gewicht.

De combinatie van natrium en kalium maakt het een natuurlijk diureticum (het reguleert de vloeistof in het lichaam en bevordert de urineproductie). Dit maakt selderij ongelooflijk goed voor het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam, terwijl het tegelijkertijd gewichtsverlies bevordert.

Ontstekingsremmende eigenschappen

De twee speciale verbindingen in selderij: polyacetyleen en luteoline, maken selderij een ontstekingsremmende krachtpatser. Luteoline is een sterke antioxidant die helpt om schade door vrije radicalen te bestrijden en polyacetyleen wordt ook beschouwd als een van de beste verdedigers tegen ontstekingen. Wat het samen dus een hele mooie combinatie maakt!

LEES OOK: Celery Juice: dit is de reden waarom het zo gezond is.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten