In de nieuwe rubriek van de Margriet ‘5 gezonde vragen aan…’ worden onbekende en bekende personen naar hun (gezonde) leefstijl gevraagd. Er werd afgetrapt met presentatrice, voedingscoach en hormoontrainer Vivian Reijs. Wat doet zij om gezond en in vorm te blijven?

Hoe start jij de dag?
Met een groot warm glas water met citroen en daarna een lekkere groene smoothie, bijvoorbeeld die met spinazie, kokoswater, avocado, blauwe bessen, chiazaden en tarwegraspoeder. Het recept staat op mijn website.

Welk tussendoortje zit er altijd in je tas om te voorkomen dat je gaat snoepen?
Ik heb altijd een reepje van mijn eigen purechocoladelijn in mijn tas. Ik ben de grootste chocoholoc die er is. Mijn chocolade bevat 74 procent cacao en is gezoet met stevia. Hierdoor blijft mijn bloedsuikerspiegel stabiel. Echt mijn ideale tussendoortje.

Hoe blijf je in vorm en fit?
Ik doe aan bikram yoga en crossfit. De perfecte combinatie van kracht en souplesse voor je lichaam. En die cellulitis smelt echt weg.

Wat is jouw geheim voor een platte buik?
Ik eet geen gluten en ook bijna geen suiker en koemelk. Dat scheelt alles! Vooral sinds ik tarwe uit mijn voedingspatroon heb geschrapt, heb ik nooit meer een opgezette buik gehad.

Je bent naast voedingscoach ook hormoontrainer. Heb je tips voor vrouwen die in de overgang zitten?
Eet zo weinig mogelijk gluten, koemelk en suiker. Deze kunnen de hormoonhuishouding verstoren. Eet heel veel groente, noten, vette vis, fruit en lekkere groene smoothies. En beweeg! En geniet, dat is misschien wel het allerbelangrijkst! Probeer stress te vermijden en te genieten en dankbaar te zijn voor het ouder worden. Count your blessings.

Bron: Margriet.nl 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten