We weten allemaal dat spinazie bomvol met ijzer zit, maar daarnaast is er nog voldoende andere voeding waar dit mineraal ook in zit. Ons lichaam kan niet zonder iron omdat het de zuurstof binnen ons lichaam transporteert. Toch krijgen we hier vaak genoeg niet voldoende van binnen, wat resulteert in: vermoeidheid, kortademigheid en hoofdpijn.
Deze 5 voeding soorten gaan ervoor zorgen dat je nooit meer last hebt van een ijzer tekort:
1. Linzen
Linzen zijn het hele jaar door beschikbaar en dat maakt ze makkelijk om te eten. Ze zijn een geweldige bron van ijzer, vezels en eiwitten. Slechts een portie van 150 gram geeft je een derde van je dagelijkse behoefte aan ijzer.
2. Pompoenpitten
Een handje pompoenpitten voorziet je al van 20 procent van je dagelijkse behoefte aan ijzer. Daarnaast zit er ook veel zink, magnesium en koper in. En daarnaast is het rijk aan antioxidanten die je beschermen tegen allerlei ziekten.
LEES OOK: Dit zijn de 14 beste snacks die helpen met afvallen.
3. Quinoa
Quinoa is een goed alternatief voor rijst. Er zitten geen gluten in en het is een goede bron van ijzer. Zorg dat je de quinoa eerst laat weken of langzaam kookt. Zo gaan er zo min mogelijk waardevolle bouwstoffen verloren.
4. Broccoli
Een kopje gestoomde broccoli levert al snel 10 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan ijzer. Daarnaast bevat het ook vitamine C, wat het lichaam helpt om ijzer te absorberen. Over een superfood gesproken dus..
5. Pure chocolade
Is dat even goed nieuws! Naast het feit dat het vol zit met antioxidanten, is pure chocolade ook een goede bron van ijzer. Een portie staat voor 20 procent aan onze dagelijkse behoefte. Onthoud echter wel: wees spaarzaam met suiker, kies daarom altijd voor de meest gezonde chocolade die je kunt vinden.
LEES OOK: Dit zijn de 6 slechtste sportoefeningen die je kunt doen voor je rug.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
10 juni 2015
SLA: het kookboek
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
21 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –