Sicilië trekt mij persoonlijk al jaren. Ik weet niet waarom, maar de eilanden die tot Italië behoren zoals ook Sardinië en Capri vind ik heerlijke eilanden. Alleen al de geur, het eten, de sfeer, de mensen en de manier van leven maken me erg blij. Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee en ligt ter hoogte van de punt van de laars van Italië.

Voor Swisse voedingssupplementen mochten wij een bezoekje brengen aan dit heerlijke eiland, proeven van de Siciliaanse keuken, struinen op de vismarkt en bloedsinaasappels plukken op de farm. Een geweldige ervaring en ontdekking, want ik was wel benieuwd naar de beauty geheimen van de Sicilianen.

1. Ze bewegen dagelijks

Tuinieren, lopen, dansen, etc… Bewegen is een must voor een gezond lichaam, en dus ook voor de huid, als grootste orgaan. Een goede doorbloeding geeft de huid een frisse kleur en glow. Daar kan geen crème tegenop. Uren in sportschool doorbrengen doen de Sicilianen niet, maar gewoon een lekker bewegelijk leven leiden wel.

2. Ze hebben minder stress

Nou dat voelde ik wel toen ik daar was hah…. ik moest even afkicken van de gehaastheid die ons leven biedt. Alles verliep in een ander tempo kun je wel stellen. Dit zijn wij Nederlanders helemaal niet gewend, maar na een paar dagen is het heerlijk om je er aan over te geven. Niet rennend door het leven, maar gewoon meer in het NU en een tandje rustiger aan. De Sicilianen doen ook vaak dutjes overdag. Een mini beautysleep zullen we maar zeggen. Ons lichaam, maar vooral ook onze huid wordt hier erg blij van.

3. Ze eten heel veel vis

Goede omega vetzuren zijn ontstekingsremmend.  Erg belangrijk als je wilt werken aan je gezondheid. Omdat laaggradige ontstekingen waar veel mensen aan lijden voor veel problemen kunnen zorgen. Ook zijn deze laaggradige ontstekingen te zien aan onze huid. De huid wordt onrustig, rood, vlekkerig en droog. Dus ook voor onze huid is een paar keer per week een visje op het menu een goede keuze.

4. Ze eten het merendeel plantaardig

Naast een visje eten ze heel veel groente en kruiden. Het echte mediterraanse eten met veel olijfolie, groente, vis en soms wat vlees is gewoon een gezonde manier van eten en ook nog eens ontzettend lekker. Ik heb echt gesmuld die dagen dat ik daar was. Mijn favoriete gerecht Caponata is een traditioneel gerecht uit Sicilië. De Sicilianen eten dit gerecht vaak als voor- of bijgerecht bij hun maaltijd. Caponata is een typisch Siciliaans zoet/zuur groente stoofpotje en bestaat uit vrijwel alleen maar groente en een klein beetje rode wijnazijn.

5. Ze eten veel bloedsinaasappels 

Sicilië staat ook nog eens bekend om zijn overheerlijke bloedsinaasappels. Ik heb ze mogen proeven en het is echt niet te vergelijken met wat we in de Nederlandse supermarkten kopen. Echt overheerlijk. In bloedsinaasappels zit naast vitamine C ook het stofje anthocyanine, wat een sterke antioxidant is, die de huid helpt te beschermen en het veroudering proces vertraagt. De kleur van de bloedsinaasappels komt door dit stofje. Swisse verwerkt bloedsinaasappels in het Haar Huid Nagels Vloeibare supplement, wat naast Vitamine C en Silicium tezamen dus geweldig werkt en helpt de huid er stralender uit te zien.

Omdat mijn bezoekje aan Sicilië zo indrukwekkend was en ik de smaak van de bloedsinaasappels graag met jullie wil delen, wil ik jullie ook graag laten kennis maken met het Haar Huid Nagels vloeibare supplement van Swisse. Daarom mag ik 10 flesjes weggeven. Wil jij deze winnen? Laat je comment achter op Instagram.

 

LEES OOK: Product tip: Swisse Ultiplus, Haar Huid Nagels vloeibaar.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten