In principe weet vrijwel iedereen dat bepaalde voeding absoluut niet goed voor je is. Maar vrouwen vinden het vaak lastiger om te denken wat nou echt goed voor ons is. We weten dat snoep, frisdrank en suikers ongezond zijn, maar wat voor voeding is altijd goed? Welke voeding draagt bij aan onze gezondheid, is goed voor de hormonen en voorziet ons van voldoende energie? Dit zijn de 10 dingen die iedere vrouw lekker veel mag eten:
1. Uien
Uien zijn heel gezond, ze zijn ontstekingsremmend, antibacterieel, rijk aan vitamine B en C en meer. Ze zijn vooral goed voor vrouwen omdat ze botverlies helpen voorkomen, wat kan leiden tot osteoporose.
2. Rode pepervlokken
Rode pepervlokken zijn een goede bron van vitamine A, ze zijn van nature thermogeen, dit betekent dat ze warmte in het lichaam produceren en het metabolisme stimuleren (win-win!). Ze kunnen ook helpen met het remmen van de eetlust en ze kunnen de opslag van vet verminderen.
3. Snijbiet
Naast boerenkool is snijbiet een bron van fyto-oestrogenen (dit zijn plantensterolen die helpen om onze hormonen in evenwicht te houden). Daarnaast is het een goede bron van ijzer, calcium, foliumzuur en vitamines B, C, E en K.
4. Spruiten
Spruitjes hebben een bepaalde geur, dit komt door het allylisothiocyanaat wat in spruitjes zit. Deze aparte benaming zorgt ervoor dat precancereuze cellen zichzelf vernietigen. Je hebt het meeste aan de spuit als je ze roostert. Als je ze kookt gaan er namelijk veel anti-kanker voedingsstoffen verloren.
5. Walnoten
Walnoten zitten vol met eiwitten, vezels en omega-3’s. Ze kunnen helpen met het verlagen van de cholesterol, ze zijn goed voor de hersenen en ze stimuleren een goede nachtrust. Als je zin hebt in een snack is een handje vol walnoten een gezond idee.
6. Rozijnen
Naast ijzer, vezels en vitamine C bevatten rozijnen energie bevorderende koolhydraten en speciale fytochemicaliën die tandbederf tegengaan. Je moet er uiteraard niet te veel van eten, maar ook dit is een gezond snackje.
LEES OOK: 8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen.
7. Pompoenpitten
Pompoenpitten zijn net als chocolade een goede bron van tryptofaan, dit is een aminozuur waar je je goed door gaat voelen. Je kunt dit eten als een snack, maar je kunt ze ook toevoegen aan broden of ontbijtjes.
8. Kersen
Kersen zitten vol met antioxidanten en helpen tegen: geheugenverlies, hartaandoeningen, een te hoog cholesterol en ze gaan diabetes tegen. Het is zelfs bewezen dat je van kersensap beter gaat slapen.
9. Blauwe bessen
Net als natuurlijke anti-rimpelcrèmes hebben blauwe bessen (biologisch zijn ze het beste) anti-aging eigenschappen. En daarnaast helpen ze ook om geheugenverlies te voorkomen, ze verbeteren de motoriek en ze helpen bij het verlagen van de bloeddruk.
10. Groene thee
Uiteraard is thee geen eten, maar dit mogen alle vrouwen best iets vaker nuttigen. Het zit namelijk vol met antioxidanten, het is goed voor de hersenfunctie, voor onze stofwisseling en het kan helpen bij onze vetverbranding.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
9 april 2014
Ontzuren met thee
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
22 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –